Ortaç Köyü Ortaokulu

Vizyon: Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğini sevgiyle yürüten, evrensel bilgiyi temel alan, ulusal düzeyde saygın bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı ile, “Bütün öğrenciler öğrenebilir” düşüncesinin kabul edildiği ve uygulandığı bir eğitim ortamında, içinde bulunduğu çağın ihtiyaçlarını algılayabilen ve bunlara yanıt verebilecek yetilerini sürekli geliştirebilen, bilgiye ulaşabilen, bilgiyi kullanabilen bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında YOKAP(Yüksekova Okul Kalitesini Artırma Programı) birinciliği.

Isınma: Merkezi Kalorifer Sistemi
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Diğer Hususlar: Okulumuzda Fatih Projesi kapsamında 3.Faz Akıllı Tahtaların kurulumu yapılmıştır. Okulumuzda Fatih Projesi Ağ Altyapısı bulunmaktadır.

Telefon - 04383812069

Belgegeçer - (438) 381 2069

WEB - https://ortackoyuortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Ortaç Köyü/Yüksekova/HAKKARİ

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Okulumuz öğretmenleri köy merkezinde bulunan 1+0 8 daire kapasiteli merkezi ısıtma sistemi olan Öğretmen Lojmanında ikamet etmektedir.

Adres - Ortaç Köyü/Yüksekova/HAKKARİ

Ulaşım Karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine uzaklık 45 km. İlçe merkezine uzaklık 35 km.